(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Onderhoud

Hoe wordt mijn huis onderhouden?
Volkshuisvesting zorgt ervoor dat uw woning in goede conditie is. Een belangrijk middel hierbij is het zogenaamde planmatig onderhoud. Bij planmatig onderhoud worden meerdere woningen in één buurt grondig opgeknapt. Bewoners worden van tevoren op de hoogte gesteld van de planning en de werkzaamheden. En in veel gevallen wordt met een bewonerscommissie uit de buurt overlegd hoe het onderhoud het beste aangepakt kan worden.

Onderhoud omvat een combinatie van werkzaamheden. De meest voorkomende zijn: schilderwerk aan de buitenzijde, repareren of vervangen van kozijnen, ramen, deuren, daken, goten en aanbrengen van isolatie. Binnen gaat het meestal om het ‘bij de tijd’ brengen van de installaties en sanitair. Volkshuisvesting overlegt per woning met de bewoner wat het binnenwerk precies inhoudt.
Waar mogelijk stemt Volkshuisvesting planmatig onderhoud af met andere werkzaamheden in een buurt. Zo kan het zijn dat de gemeente de straat opnieuw wil inrichten. Door een slimme planning van de werkzaamheden proberen we de overlast voor bewoners zo veel mogelijk te beperken.

Hoe kan ik zelf mijn woning onderhouden?
U kunt zelf ook veel doen om uw woning goed te onderhouden. Klik hieronder op één van de onderwerpen.