(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ik huur

Informatie over de huurverhoging

U heeft een brief ontvangen waarin staat wat de huurverhoging voor uw woning is. Deze huurverhoging gaat in per 1 juli 2020. Bent u het niet eens met de huurprijs of de huurverhoging van uw woning? Meld ons dit dan schriftelijk via één van de formulieren. Lees eerst goed de brief die u van ons heeft ontvangen. Daarin staat precies uitgelegd waarom we de huur hebben verhoogd. Ook staan hierin de redenen genoemd waarop u bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging. U leest hier wat er gebeurt als u bezwaar maakt en welke formulieren u kunt gebruiken.

Sociaal huurakkoord

U kunt vanaf dit jaar ook huurverlaging of huurbevriezing aanvragen als u een laag inkomen heeft en een hoge huurprijs. Op de site van de Woonbond kunt u er alles over lezen. Hier vindt u alle voorbeeldbrieven van de Woonbond die u kunt gebruiken.


Als u denkt dat u in aanmerking komt, neemt u contact met ons op. Als u een aanvraag voor huurbevriezing wilt doen, moet u die voor 30 juni 2020 bij ons indienen. Een verzoek voor huurverlaging kunt gedurende het hele jaar indienen.

We hebben dan een aantal formulieren van uw nodig:

  • Uittreksel BRP
  • Van alle volwassen inwoners een formulier inkomens verklaring van de belastingdienst 2019
  • Van alle volwassen inwoners bewijsstukken van recent inkomen zoals salarisstroken en/of uitkeringsspecificatie

U kunt uw verzoek om huurverlaging, huurbevriezing of uw bezwaarschrift huurverhoging sturen naar info-at-volkshuisvesting.nl of naar:

Volkshuisvesting Arnhem
t.a.v. Klantenservice
Postbus 5229
6802 EE Arnhem

Betalingsachterstand aflossen

Wij snappen dat het lastig is om een betalingsachterstand weer in te lopen. Extra inkomsten zoals vakantiegeld kunt u goed gebruiken om af te lossen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info-at-volkshuisvesting.nl. U kunt ook bellen naar
026 3 712 712.

Bericht voor huurders van bedrijfspanden

Bent u huurder van een bedrijfspand van Volkshuisvesting en heeft u door de coronacrisis moeite met uw betalingsverplichtingen, dan wil Volkshuisvesting u ondersteunen. U kunt gebruik maken van onze regeling om de betaling van de huur van april en mei op te schorten. Wij maken een afspraak met u over het moment en de wijze waarop u de huur later aan ons betaalt. Als u in aanmerking komt voor deze regeling stuur dan een mail naar bog-at-volkshuisvesting.nl met hierin uw naam en het adres van het bedrijfspand. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Wij bespreken dan ook wat de mogelijkheden zijn voor de huur van april die u al betaald heeft.

Wij hopen zo iets bij te dragen in deze moeilijke tijden voor ondernemers.

Ik heb een woning bij Volkshuisvesting

Volkshuisvesting laat Arnhem leven! En dat willen we u graag op alle mogelijke manieren laten beleven. Door u thuis te laten voelen in uw Volkshuisvesting woning. Wij zijn er voor u. Open, direct en met uw woon- en leefplezier als basis voor alles wat we doen.