(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kamers met aandacht

Heeft u een kamer vrij en aandacht over?

Kamers met Aandacht helpt jong volwassen tussen 18 en 23 jaar bij het vinden van een thuis. Zij zoeken kamers waar deze jongeren met een achtergrond in jeugd- of pleegzorg tijdelijk kunnen wonen. Een kamer mét aandacht. Als tussenstap totdat zij echt zelfstandig kunnen gaan wonen. Volkshuisvesting Arnhem steunt dit initiatief.

Kamers met Aandacht
Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer willen verhuren. Deze jongeren zijn eraan toe om op eigen benen te staan, maar hebben behoefte aan iemand in de buurt; een luisterend oor, een helpende hand of een oogje in het zeil. Huurders van Volkshuisvesting kunnen nu ook een Kamer met Aandacht onderverhuren.

Vele vormen en maten
In principe kan iedere woonruimte een Kamer met Aandacht worden; een kamer of zolder in een woonhuis, in een studentenflat of woongroep, een tuinhuis enzovoort. De aandacht kan ook variëren. Sommige verhuurders kiezen ervoor om de jongere bij het gezinsleven te betrekken. Ze eten samen of kijken gezamenlijk tv. Anderen drinken eens per week een kopje thee of helpen bij de financiën. Weer anderen bieden alleen woonruimte en een signalerende functie. Volkshuisvesting kijkt samen met Kamers met Aandacht of degene die de kamer wil verhuren een passende kandidaat is.

Goede klik is belangrijk
Verhuurders en jongeren worden door Kamers met Aandacht zorgvuldig gescreend en gekoppeld op basis van hun mogelijkheden, behoeften en wensen. Een van de voorwaarden is dat de jongere de kamer minimaal een jaar kan huren. Een goede klik is daarom belangrijk.

Wet- en regelgeving
Kamers met Aandacht werkt met tijdelijke huurcontracten van minimaal 1 en maximaal 5 jaar. U bepaalt als verhuurder zelf hoe lang u een kamer onderverhuurt. Het verhuren van een Kamer met Aandacht heeft geen effect op huur- of zorgtoeslag en/of inkomstenbelasting. Voor een bijstandsuitkering heeft deelname aan Kamers met Aandacht wel gevolgen.

Meer weten?
Wilt u iets betekenen voor een jongere? Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de jongeren die op zoek zijn naar een Kamer met Aandacht? Kijk dan op kamersmetaandacht.nl voor meer informatie. Ook vindt u hier antwoorden op de meest gestelde vragen.