(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Volkshuisvesting sluit zich aan bij WarmteWissel

donderdag 19 december 2019
nieuws-intro-picture-comment

Woningcorporaties staan voor de grote opgave hun woningen CO2-neutraal te maken voor 2050. Jaarlijks vervangen ze duizenden individuele, aardgasgestookte CV-ketels. De WarmteWissel - een initiatief van het samenwerkingsverband Lente - roept marktpartijen op met duurzame alternatieven te komen die minder CO2-uitstoot, minder of geen gas verbruiken, betaalbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Volkshuisvesting Arnhem sluit zich aan bij De WarmteWissel en volgt de mogelijke oplossingen op de voet.

De huidige alternatieven voor de individuele CV-ketels produceren nog teveel CO2-uitstoot of zijn te duur in aanschaf en onderhoud. Vaak vragen ze ingrijpende aanpassingen aan de woning, met veel overlast voor huurders en stijgen de energielasten fors. Om met een neutrale impact op de woonlasten van huurders de transitie te kunnen maken naar een CO2-neutrale voorraad, is innovatie hard nodig.  

Film WarmteWissel

Duurzame installatie initiatieven
Wij hechten veel belang aan innovatie en wil de kennis en ervaring die opgedaan wordt binnen het WarmteWissel-initiatief benutten voor het verder CO2-neutraal maken van haar woningen.

De jury
De inschrijving is inmiddels gesloten. Met als resultaat: 48 inzendingen. In de derde week van januari zijn de finalisten bekend, en op 5 maart vindt de finale plaats. De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury, onder leiding van Diederik Samsom, voorzitter Klimaattafel gebouwde Omgeving.

Meer informatie vindt u op: warmtewissel.nl