(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verhuiscoach helpt 55-plussers in Arnhem aan een woning die beter bij hen past

donderdag 06 oktober 2022
nieuws-intro-picture-comment

De komende twee jaar gaat een verhuiscoach ervoor zorgen dat huurders in Arnhem in een huis wonen die past bij hun persoonlijke situatie. Vivare, Volkshuisvesting, Portaal, de gemeente Arnhem en de Provincie zetten dit samen op om doorstroming op de woningmarkt te krijgen.

Doorstroming op de woningmarkt helpt mensen om sneller een woning te vinden. Als één huurder bijvoorbeeld uit een grote woning verhuist, komt hiermee een huis vrij voor een gezin. Dit gezin laat misschien weer een kleinere woning achter voor een tweepersoonshuishouden. Uiteindelijk krijgen dan ook jongeren en starters een kans. Er “stromen” mensen door van de ene naar de andere woning.

Om die reden is verhuiscoach Annemarie van Langeveld aangesteld.  

Wat kan de verhuiscoach voor u doen?

Samen met de bewoners kijkt Annemarie wat op termijn een passend nieuw thuis kan worden en wat daarvoor nodig is. Dit doet zij door gratis en vrijblijvend woonadviesgesprekken met u te voeren. Bijvoorbeeld over kleiner of gelijkvloers wonen of de financiële gevolgen van een verhuizing.

De verhuiscoach kijkt ook samen met u of u recht heeft op de provinciale verhuisvergoeding van
€ 2.000. Met dit geld kunt u een deel van de kosten voor een verhuizer, verf en nieuwe gordijnen betalen. De verhuiscoach en de verhuisvergoeding zijn beschikbaar voor 55-plussers in Gelderland die vanuit een (grote) huurwoning , minimaal 65 m2 en 3 slaapkamers,  naar een kleinere gelijkvloerse huurwoning verhuizen.

We starten op 1 november 2022 stapsgewijs met in totaal 25 woningen, afkomstig van de drie corporaties. Een divers aanbod aan levensloopgeschikte woningen wordt de komende tijd op Entree geadverteerd met voorrang voor 55-plussers die vanuit een grote huurwoning verhuizen. Op volgorde van meettijd wordt bekeken welke reacties er voldoen aan de voorwaarden om met voorrang in aanmerking te komen.

Heeft u interesse? Neem dan gerust contact op met Annemarie van Langeveld.