(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe regels voor het toewijzen van woningen

Passend toewijzen

Volkshuisvesting Arnhem is op 1 januari 2016 gestart met passend toewijzen. Passend toewijzen is een wettelijke norm uit de nieuwe Woningwet waar alle woningcorporaties aan moeten voldoen. Door het passend toewijzen houden wij bij het toewijzen van woningen rekening met de huishoudgrootte en het verzamelinkomen van de nieuwe huurder.

Waarom passend toewijzen?
De overheid heeft deze norm in de nieuwe Woningwet opgenomen om te voorkomen dat huishoudens met een beperkt inkomen in een te dure woning terechtkomen. De overheid wil hiermee de kosten voor de huurtoeslag beperken en de woonlasten voor huishoudens met een laag inkomen betaalbaar houden. Passend toewijzen wil dus eigenlijk zeggen ‘huren naar inkomen’.

Passend toewijzen heeft geen gevolgen voor huurders
Huurt u nu een woning, dan verandert er niets door het passend toewijzen. Als u op zoek gaat naar een andere woning geldt passend toewijzen wel. U kunt dan reageren op woningen die passen bij uw inkomen en huishoudgrootte.

Wat betekent dit voor woningzoekenden?
Bent u op zoek naar een woning en heeft u een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan komt u alleen in aanmerking voor woningen met een huur tot en met € 619,02 (als u met één of twee personen bent) of tot en met € 663,40 (als u met drie of meer personen bent). Hierdoor huurt u een woning met een huur die past bij uw huishoudinkomen. 

Huurwoningen tot en met € 737,14
In dit schema ziet u op welke woningen u kunt reageren. Dit is afhankelijk van uw inkomen en huishoudgrootte.

Huurwoningen vanaf € 737,14
Woningen met een huurprijs boven de € 737,14 adverteren we op Funda. Bij deze woningen geldt meestal een minimaal inkomen. Dit staat bij de advertentie vermeld.

Controleer uw inschrijfgegevens via Mijn Entree!
Wilt u reageren op een woning? Het is dan belangrijk dat uw inschrijfgegevens bij Entree kloppen. Als uw gegevens niet kloppen, dan kunt u de woning niet gaan huren. Controleer daarom direct via Mijn Entree het verzamelinkomen van uw huishouden én uw huishoudgrootte.

Kijk voor meer informatie op www.entree.nu.