(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bewonersbelang

Wie behartigt mijn huurdersbelangen?

Bewonerscommissie
Bij Volkshuisvesting staat u als huurder voorop. Dat betekent dat we er alles aan willen doen om uw belangen zo goed mogelijk te beschermen. Volkshuisvesting werkt daarom in verschillende Arnhemse wijken samen met bewonerscommissies die in een wijk of buurt opkomen voor uw belangen. In deze commissies zitten onze huurders en andere belanghebbenden. Volkshuisvesting beschouwt de bewonerscommissie als de overlegpartner van de wijk of de buurt. De commissie kan in het overleg invloed uitoefenen op wat Volkshuisvesting in de betreffende wijk voor de bewoners kan betekenen. Onderwerpen die in een bewonerscommissie aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: grote projecten voor onderhoud en woningverbetering, servicekosten, het sociaal plan bij sloop en de leefbaarheid van de woonomgeving. In een overeenkomst is dan ook officieel vastgelegd wat de mogelijkheden en de doelstellingen van de bewonerscommissie van Volkshuisvesting zijn.

HOVAR
De stichting Huurdersorganisatie Volkshuisvesting Arnhem, HOVAR is op 7 juli 2017 opgericht. HOVAR behartigt de belangen van alle huurders van Volkshuisvesting Arnhem. HOVAR denkt mee, adviseert en heeft inspraak. En werkt nauw samen met de bewonersgroepen.

Projectcommissie
Speciaal voor grote onderhoudsprojecten of renovatieprojecten kan Volkshuisvesting een projectcommissie van bewoners in het leven roepen. Ook in wijken of buurten waar (nog) geen bewonerscommissie actief is. Net als de bewonerscommissie heeft de projectcommissie een officiële status die is vastgelegd in een overeenkomst.

Naast deze commissies is Volkshuisvesting nauw betrokken bij verschillende wijkplatforms en overlegorganen die een bijdrage leveren aan uw woongenot. Bijvoorbeeld als het gaat om zaken als veiligheid, onderhoud, verkeer, afvalinzameling, speelvoorzieningen en wijkplannen houdt Volkshuisvesting hier strak de vinger aan de pols. Vanuit onze kerntaken ‘Volkshuisvesting en Leefbaarheid’ onderhouden wij daarnaast uiteenlopende formele en informele contacten in de stad en regio.

De Bovenkamer
Wij vinden het belangrijk om te weten hoe u denkt over onze activiteiten en onze manier van werken. Wat doen we goed en wat kan beter? De Bovenkamer is een groep huurders van Volkshuisvesting die regelmatig met ons meedenken door bijvoorbeeld het invullen van een online enquête.

Komt u ook bij de Bovenkamer? Stuur dan een e-mail met het onderwerp Bovenkamer en uw n.a.w. gegevens naar: info-at-volkshuisvesting.nl.

Welkom bij de Bovenkamer!