(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Overlast

Ik heb woonoverlast
Buren hebben kan een genot zijn, maar kan ook leiden tot irritaties. Bijvoorbeeld door lawaai, vervuiling en stankoverlast. En dat is vervelend. Toch hoeft dit niet te leiden tot slepende kwesties. Volkshuisvesting zoekt graag samen met u en uw buren naar een oplossing.

Tips bij overlast
Overlast is soms makkelijk te voorkomen. Leest u daarom eerst: Tips-om-overlast-te-voorkomen. Of kijk op http://www.problemenmetjeburen.nl/. Als u na het lezen hiervan toch nog een klacht heeft dan leest u hieronder wat u verder kunt doen.

Hoe ga ik te werk?
U schrijft ons een brief waarin u een korte beschrijving van de overlast geeft en vermeldt wie de overlast veroorzaakt. Één van onze woonconsulenten neemt dan contact met u op om de aard en ernst van de overlast te bespreken. De woonconsulent bespreekt met u welke acties ondernomen kunnen worden. Bent u niet in staat om zelf een brief te schrijven? Dan kunt u bij ons een formulier aanvragen om de overlast te melden. U kunt dit formulier ook online invullen: klik hier voor het overlastformulier.

Is de overlast zo ernstig dat er in goed overleg géén oplossing te vinden is? Dan zal Volkshuisvesting een juridische procedure starten tegen de overlastveroorzaker. Dit kan in het uiterste geval leiden tot ontruiming van de woning van de overlastveroorzaker.

Buurtbemiddeling
Verder kunt voor de meeste overlastzaken terecht bij Buurtbemiddeling. Kijkt u hiervoor op www.buurtbemiddelingarnhem.nl.