(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Duurzaamheidsprojecten & Nieuwbouw

Duurzaamheidprojecten

Start werkzaamheden Kroospad, Pijlkruidstraat en Zeggepad

In mei 2023 starten we met het verduurzamen en plegen we groot onderhoud aan 133 woningen in het Kroospad, Pijlkruidstraat en Zeggepad.

De woningen worden onder anderen opnieuw geschilderd, krijgen nieuwe voor- en achtergevels, vlizotrappen worden vervangen als dat nodig is, scheuren in de gevels worden hersteld en de bergingen worden opgeknapt. Daarnaast  worden de spouwmuren na-geïsoleerd, krijgen alle woningen HR++ glas, worden daken geïsoleerd en worden dakpannen vervangen. Ook de deuren en de kruipruimte worden geïsoleerd. Dit is een kleine greep uit wat we hier allemaal gaan doen. Met de energiebesparende maatregelen kan de huurder besparen op de energierekening.

Immerloo

In Malburgen Oost-Zuid worden de flats aan het Kleefseplein en Brandenburgerplein grootschalig gerenoveerd en gelijktijdig verduurzaamd. De grootschalige renovatie houdt onder meer in de vernieuwing van toilet, badkamers en keukens. De woningen worden beter geïsoleerd met bijv. HR++ glas en voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. De flats worden gasloos gemaak door ze aan te sluiten op een warmtenet dat in heel Malburgen wordt aangelegd. Eind dit jaar is de renovatie klaar en hebben 456 appartementen energielabel A.

Onder de Linden

Een 70-tal woningen worden verduurzaamd van label C naar label A. Maatregelen zijn dakrenovatie en isolatie, plaatsen van HR++ glas, wat gecombineerd wordt met renovatie van badkamers, toilet en waar nodig het vernieuwen van keukens. Het project is eind mei gereed.

Siriusdreef en omgeving

We zijn net begonnen aan de verduurzaming van 72 woningen aan de Siriusdreef en omgeving. Door de verduurzamingsmaatregelen, zoals dakrenovatie, HR++ glas en gevelisolatie gaan de woningen van label D naar label A. De woningen worden gereed gemaakt voor aansluiting op het warmtenet waarmee ze gasloos worden. De woningen krijgen ook zonnepanelen. De verbetering is eind dit jaar gereed.

Nieuwbouwprojecten

Gashouderkwartier

Aan de Westervoortsedijk zijn nieuwe woningen in aanbouw als onderdeel van het ontwikkelingsgebied Nieuwe Kadekwartier. Op het Gashouderskwartier, waar vroeger de gasfabriek heeft gestaan, wordt in samenwerking met ontwikkelaar BPD koop- en huurwoningen gebouwd. In opdracht van Volkshuisvesting zijn 72 sociale huurwoningen in aanbouw, 48 appartementen en 24 eengezinswoningen. Vanaf december dit jaar gaan de woningen in de verhuur.

Benieuwd naar de voortgang van het project? Kuiper Bouw heeft er een mooi filmpje van gemaakt!

Sluiseiland

Aan de westzijde van Malburgen is op Sluiseiland in samenwerking met Nikkels de bouw van koop- en huurwoningen in volle gang. Voor Volkshuisvesting worden 49 sociale huurappartementen gerealiseerd. De oplevering is gepland vanaf halverwege 2024, waarna de huurwoningen in de verhuur gaan.

Whemedreef

In Malburgen Oost-Zuid wordt aan de rand van de Immerlooplas 39 koopwoningen en 21 sociale huurwoningen gebouwd. De bouw is in volle gang en verloopt voorspoedig. De appartementen zijn in augustus 2023 gereed en gaan dan in de verhuur.

Kluizeweg

Aan de Kluizeweg is het verouderde appartementencomplex met 44 wooneenheden gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw van 42 nieuwe sociale huurappartementen. Medio 2023 start de bouw, de oplevering is voorzien halverwege 2024.