(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tiny Houses Meinerswijk

dinsdag 19 februari 2019
nieuws-intro-picture-comment

Volkshuisvesting liet half december 2018 acht tiny houses plaatsen in Arnhem.

Het is de bedoeling dat er in het voorjaar van 2019 nog acht woningen bij komen. De woningen zijn 22 m2 groot en geschikt voor een eenpersoons huishouden. De woningen zijn voorzien van keuken, badkamer en technische ruimte waar ook de wasmachine kan staan. Hodes Huisvesting BV bouwde de woningen in een paar weken tijd in haar productiehal in Goor. De huisjes werden in één dag geplaatst. Een grote kraan tilde de complete tiny houses van de dieplader op de plaats. Op de locatie lag alles klaar wat betreft aansluitingen en fundering. Daarvoor zorgde NTP Infrastructuur. Willem Jacobs van Studio Stadsgras maakte het locatieontwerp.

Jonge huurders
Volkshuisvesting wil met de tiny houses binnen een relatief korte tijd extra aanbod realiseren voor jonge, alleenstaande woningzoekenden van 23 tot en met 30 jaar oud. Deze groep valt vaak tussen het wal en schip als het gaat om een zelfstandige woning. Jongeren in deze leeftijd hebben onvoldoende meettijd om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en ze hebben te weinig inkomen voor een koopwoning. Toch willen ze graag op eigen benen staan. De eerste acht huurders bewonen inmiddels hun woning. Hun huurcontract loopt in eerste instantie tot eind 2020.

Meinerswijk
KondorWessels Projecten (KWP) is eigenaar van de locatie op Meinerswijk waar de woningen nu staan. Zij stellen de locatie tijdelijk en om niet beschikbaar aan Volkshuisvesting. KWP wil hiermee alvast een bijdrage leveren aan betaalbare woonruimte in Arnhem. KWP ontwikkelt Stadblokken Meinerswijk tot een gemengde wijk waarin straks ook ruimte is voor betaalbaar wonen. Een mooie samenwerking.

Verplaatsen
De locatie is tijdelijk. Het is de bedoeling om de woningen na een aantal jaar te verplaatsen naar een nieuwe locatie. De zoektocht naar een vervolglocatie start zodra de 16 huisjes er staan. De woningen zijn eenvoudig verplaatsbaar en ook de gebruikte materialen en locatie-inrichting zijn grotendeels mee te nemen naar een volgende locatie. Denk hierbij aan funderingsplaten, fietsenstalling, verlichting en zelfs riolering.

Placemaking
Tijdelijke bewoners op Meinerswijk geven leven in de brouwerij, reuring en kleur aan de locatie. De bewoners van de tiny houses zullen zich vrijwillig inzetten voor (het beheer van) Meinerswijk. Ze zijn de oren en ogen op locatie en dat bevordert de tijdelijke leefbaarheid.

» Kwp