(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Museumwoning zoekt bewoner(s)

woensdag 25 oktober 2017
nieuws-intro-picture-comment

Wonen in een woning waar de tijd heeft stilgestaan. Waar de inrichting de sfeer ademt van vroegere tijden. En waar de bewoner(s) met trots hun deur openen voor het geven van een rondleiding.

Wie zoeken wij?

Voor het project Museumwoningen zoeken wij huurders die dit project een warmt hart toedragen. Je bent bereid je woning in te richten en te bewonen zoals in de betreffende jaren gebruikelijk was. Maximaal 10 x per jaar stel je de woning open voor een rondleiding. Bij voorkeur geef je de rondleiding in kleding uit de betreffende periode. Je vindt het leuk om de rondleiding zelf te verzorgen. Je vertelt de bezoekers over de geschiedenis van de woning en de buurt. Jouw woning laat bezoekers even helemaal terug gaan in de tijd.

Huishoudgrootte 1 of 2 personen
Inkomenstoets niet van toepassing

Wat bieden wij?

Museumwoning: Hazelaarstraat 69
Type: Eengezinswoning
Kamers: Een woonkamer en-suite en 3 slaapkamers op de eerste verdieping
Netto-huurprijs: € 513,17
Opleverdatum: nog niet definitief; verwacht in december 2017.

Deze museumwoning is gebouwd in 1947 in de wijk Malburgen-West en beschikt over een zolder met vaste trap en een achtertuin.

Een bijzondere woning met veel authentieke details. Om je meer te verdiepen in de tijd van toen krijg je een jaar lidmaatschap ‘Vrienden van het Openluchtmuseum’. Hiermee heb je gratis toegang tot het Nederlands Openluchtmuseum en kun je, na afspraak, in de bibliotheek van het museum meer informatie verzamelen. 

Hoe reageren?

Wie ben je en welke motivatie heb je om te gaan wonen in deze museumwoning? Hoe wil je bijdrage aan dit mooie project? Heb je al een idee over de inrichting en over de open dagen? Laat het ons weten. Graag ontvangen wij je reactie uiterlijk 3 november 2017. Geselecteerde kandidaten nodigen wij uit voor een gesprek voor een persoonlijke toelichting op de motivatie. De gesprekken vinden plaatsen op 8 of 9 november 2017.

Contactpersoon:
Roelie van der Weide
r.vd.weide-at-volkshuisvesting.nl
026-3712802

Meer informatie over onze museumwoningen vind je op: www.museumwoningenarnhem.nl