(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eerste Tiny Houses op Meinerswijk

dinsdag 11 december 2018
nieuws-intro-picture-comment

Een grote kraan tilt een complete Tiny House van de dieplader op zijn plaats. Op één dag komen acht van deze kleine huisjes van 22 m2 kant en klaar aan op Meinerswijk. In de huisjes kunnen jongeren, toekomstige huurders van Volkshuisvesting, tijdelijk gaan wonen.

Bouwer Hodes Huisvesting heeft de woningen in een paar weken tijd gebouwd. Vandaag verlaten de woningen per vrachtwagen de productiehal in Goor. Op Meinerswijk ligt alles al klaar wat betreft aansluitingen en fundering. Daarvoor zorgden de medewerkers van NTP Zevenaar in de afgelopen twee weken. Een intensieve voorbereiding in bouwteam ging hieraan vooraf.

Volkshuisvesting wil met de Tiny Houses binnen een relatief korte tijd extra aanbod realiseren voor jonge alleenstaande woningzoekenden tussen de 23 en 30 jaar oud. Deze groep valt vaak tussen het wal en schip als het gaat om een zelfstandige woning. Ze hebben onvoldoende meettijd om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en ze hebben te weinig inkomen voor een koopwoning. Toch willen ze graag op eigen benen staan. KondorWessels Projecten (KWP) is eigenaar van de locatie op Meinerswijk. Zij stellen de locatie tijdelijk beschikbaar aan Volkshuisvesting. KWP wil hiermee alvast een bijdrage leveren aan betaalbare woonruimte in Arnhem. KWP ontwikkelt Stadblokken Meinerswijk tot een gemengde wijk waarin straks ook ruimte is voor betaalbaar wonen. Een mooie samenwerking.

Er is inmiddels een lijst met ruim 50 belangstellenden voor de Tiny Houses. Uit deze lijst belangstellenden selecteert Volkshuisvesting de eerste acht huurders.