(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Corporaties slaan alarm over mogelijke vertraging woningbouw Arnhem

woensdag 09 februari 2022
nieuws-intro-picture-comment

De woningcorporaties in Arnhem én commerciële ontwikkelaars hebben een brandbrief gestuurd aan de gemeenteraad. Ze waarschuwen dat uitstel van de zogeheten doelgroepenverordening kan leiden tot vertraging van de woningbouw.

Als het aan het college van B&W ligt, neemt de gemeenteraad nog voor de gemeenteraadsverkiezingen een besluit over de doelgroepenverordening. Het voornaamste doel van de doelgroepenverordening is om ervoor te zorgen dat er voldoende sociale huurwoningen gerealiseerd worden. De woningcorporaties willen tot 2030 in ieder geval 1.700 sociale huurwoningen in Arnhem bouwen.

Tijdens een ronde tafelgesprek afgelopen week in de gemeenteraad werd duidelijk dat zowel de drie woningcorporaties (Volkshuisvesing, Portaal en Vivare) als de grote commerciële ontwikkelaars voorstander zijn van het invoeren van de doelgroepenverordening.

Er dreigt echter een kink in de kabel te komen. VVD, D66 en CDA willen de invoering van de doelgroepenverordening uitstellen. “Wij vragen u met klem om niet te wachten. Daarvoor is de situatie te nijpend”, schrijven de corporaties.

U leest meer hierover in de kranten van vandaag: