(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Velperweg en omgeving

Historische wijk met karakter

De wijk
Het is goed wonen aan en rond de Velperweg. De vele karakteristieke woningen en fraaie stadsgezichten, park Angerenstein, Bronbeek, de st. Jozefkerk, het groen en de ligging vlakbij het centrum; ze maken deze wijk samen tot een absoluut woongenot. Zo vinden ook de bewoners. De wijk bestaat uit zes verschillende buurten. De vooroorlogse middenstandsbuurten zijn Molenbeke, Paasberg en Wellenstein, met villa’s, herenhuizen en ruime jaren dertig woningen. In Angerenstein staan bovendien jaren vijftig flats. Plattenburg en Velperweg Noord, beide met gemengde bebouwing, herbergen naast de hogere inkomensgroepen ook starters en mensen met een bescheiden beurs.

De bewoners
In dit gebied wonen relatief veel 65-plussers, dit komt ook door de verzorgings- en verpleeghuizen aan de Velperweg. Starters op de woningmarkt (20-30 jarigen), allochtonen en eenoudergezinnen vinden we hier naar verhouding iets minder en stellen met kinderen iets meer dan gemiddeld. Het aantal niet-werkenden en mensen in de bijstand is laag. Alleen voor Plattenburg geldt een ander beeld. Hier wonen veel alleenstaanden en weinig gezinnen met kleine kinderen. Het besteedbare inkomen van deze buurt is lager dan het wijkgemiddelde.

De voorzieningen
De wijk Velperweg e.o. zit ruim in de voorzieningen, behalve als het gaat om winkels. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de nabijheid van het stadscentrum. De wijk heeft scholen, twee sportparken, het stadspark Angerenstein en een aantal verzorgings- en verpleeghuizen.

De toekomst
De woonomgeving, leefbaarheid en veiligheid worden hoog gewaardeerd door de bewoners van de Velperweg e.o. en scoren goed in deze wijk. Alleen over het onderhoud van de woonomgeving zijn bewoners minder tevreden. Daarnaast is er nog een aantal andere projecten om de Velperweg e.o. nog aantrekkelijker te maken als woonwijk in Arnhem.

  • Er is kleinschalige nieuwbouw in Angerenstein, in Molenbeke en in Plattenburg.
  • Aan de Velperweg is het voormalig hoofdkantoor van de Akzo herontwikkeld als appartementencomplex. Dat gebeurt ook met een aantal andere bestaande gebouwen op het voormalige Akzo-terrein, dat bovendien als geheel wordt herontwikkeld voor woningbouw (Velperparc). Dat is ook gebeurd met een aantal andere bestaande gebouwen op het voormalige Akzo-terrein (Velperparc).
  • Park Presikhaaf is na een flinke opknapbeurt medio 2007 opgeleverd en beter toegankelijk vanuit de omringende woonbuurten (Wellenstein, Plattenburg).

Volkshuisvesting en Velperweg en omgeving
Volkshuisvesting speelt geen grote rol in de wijk Velperweg e.o.. Alleen in Plattenburg bezit Volkshuisvesting 126 woningen. Ook bezitten wij in deze buurt één groepswoning en 12 wooneenheden voor bijzondere doelgroepen.

Wonen in Velperweg en omgeving
Wilt u wonen in Velperweg en omgeving? Of wilt u gewoon meer weten? Neem dan contact op met Volkshuisvesting.