(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sint Marten en Sonsbeek Zuid

Een bijzondere wijk met twee gezichten

De wijk
Wonen vlakbij Park Sonsbeek én bijna in het centrum van Arnhem. Dat kan in Sint Marten en Sonsbeek Zuid. Een bijzondere wijk die gebouwd werd rond 1900. Een wijk met boven- en benedenwoningen met kleine voortuintjes die de buurt een prettige uitstraling geven. En in het zuidelijke deel Sint Marten waar de straatjes vaak smaller zijn en we vooral kleine boven- en benedenwoningen en appartementen vinden.

De bewoners
Sint Marten en Sonsbeek Zuid zijn zeer populair bij jong volwassenen (25-39 jaar). Zij vormen de grootste groep wijkbewoners. Vijftigplussers zijn de kleinste groep. Er wonen meer alleenstaanden en samenwonenden zonder kinderen dan het Arnhemse gemiddelde. Sociaal-economisch staat Sonsbeek Zuid er beter voor dan Sint Marten waar het besteedbaar inkomen beduidend lager is.

De voorzieningen
Er zijn redelijk wat winkels en horecabedrijven. Vooral allochtone ondernemers zijn actief. Verder heeft de wijk enkele voorzieningen voor onderwijs, cultuur, welzijn, zorg en maatschappelijke opvang. Een probleem in dit gedeelte van Arnhem is de parkeerruimte.

De toekomst
Deze zeer centrale wijk in Arnhem verdient het beste. Met een aantal bijzondere nieuwbouwprojecten, maar ook door bijvoorbeeld de vernieuwing van het naastgelegen Klarendal. Een aantal voorbeelden:

  • Woningcorporatie Portaal bouwt en renoveert langs de Hommelseweg en tussen de Maarten van Rossemstraat en het Staringplein.
  • Volkshuisvesting is actief in het verlengde van haar activiteiten in het aangrenzende Klarendal.
  • Aan de Hommelseweg en de Hommelstraat koopt Volkshuisvesting waar mogelijk panden aan om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten.

Volkshuisvesting en Sint Marten / Sonsbeek Zuid
Volkshuisvesting heeft niet echt een actieve positie in Sint Marten / Sonsbeek Zuid. Slechts één groepswoning wordt verhuurd aan bijzondere doelgroepen. De rol van Volkshuisvesting bij de ontwikkeling van dit deel van Arnhem heeft vooral betrekking op Klarendal waar we actief zijn bij de sociale ontwikkeling. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de ontwikkeling van één goed functionerend wijkservicegebied in het aangrenzende Klarendal. Daarnaast is Volkshuisvesting actief bij de verbetering van de uitstraling en leefbaarheid van Hommelseweg en Hommelstraat.

Wonen in Sint Marten of Sonsbeek Zuid?
Wilt u wonen in Sint Marten of in Sonsbeek Zuid? Of wilt u gewoon meer weten? Neem dan contact op met Volkshuisvesting.