(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Veilig wonen

Een voorwaarde voor prettig wonen is dat u zich ook veilig voelt in uw woning. Daarom is het merendeel van de woningen van Volkshuisvesting voorzien van extra sloten en andere voorzieningen die de kans op inbraak verkleinen. Daarnaast zijn in veel woningen van Volkshuisvesting rookmelders aangebracht.

Direct na het aanbrengen van deze voorzieningen hebben wij voor woningen die daarvoor in aanmerking kwamen het Politiekeurmerk Veilig Wonen aangevraagd. Dit keurmerk is 10 jaar geldig. Voorheen was dit 5 jaar. Dit houdt in dat de eerste certificaten Veilige Woning (dus geen hercertificaten), afgegeven vanaf 1 juli 2002, automatisch een geldigheidsduur hebben van 10 jaar.

Heeft uw woning dit keurmerk, dan kunt u het na 10 jaar desgewenst zelf verlengen. U betaalt een kleine vergoeding, maar kunt bij veel verzekeringsmaatschappijen een korting bedingen op uw inboedelverzekering. Informatie over het verlengen van het certificaat krijgt u via www.cbenv.nl, 0900 2 357 589. Uw verzekeraar kan u vertellen of u een premiekorting kunt krijgen.