(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Interview Boujama El Boazzati

Snel besparen met hulp van een Energiecoach

De heer Boujama El Boazzati woont met zijn vrouw en twee dochters in de Pijlkruidstraat. Een Energiecoach bekeek samen met hem de situatie in en om het huis. Het resultaat: de verwarming kan 2 graden lager!

In een krant las de heer El Boazzati voor het eerst over de Energiecoach. “Mijn dochter is er achteraan gegaan,” vertelt hij. “Ze heeft gebeld, en meer informatie gevraagd.” Een afspraak was toen snel gemaakt.

Zwakke plekken opsporen
De Energiecoach kwam twee keer bij de familie El Boazzati thuis. De eerste keer keek hij vooral waar warmte verloren gaat. “Dat was heel verrassend”, zegt de heer El Boazzati. “Ik woon hier al 16 jaar. Maar hij zag meteen waar het niet goed ging.”

De Energiecoach ging aan de slag. Bij het tweede bezoek had hij alle nodige spullen meegenomen. Zoals folie, en een klein ventilatortje om op de verwarming te zetten. Die blaast de warmte de kamer in. Een heel goed systeem. En piepschuim om buiten tegen het huis te plaatsen. Alles gratis, want de gemeente betaalt de spullen.

Samen folie plakken
Samen met de Energiecoach plakte de heer El Boazzati de folie achter de radiatoren. Vooral in de woonkamer en de aangebouwde achterkamer is dit belangrijk. Aan de buitenkant van de aanbouw plaatsten ze ook piepschuim. Een tijdelijke, goedkope maatregel. De achterkamer is hier ooit voor een vorige bewoner aangebouwd. De familie El Boazzati zit er vaak, maar die kamer was niet geïsoleerd, dus erg koud. De heer El Boazzati: “Ik merk nu al het verschil.” In 2023 kan het nog beter worden. Want dan gaat Volkshuisvesting de woningen aan de Pijlkruidstraat duurzaam opknappen.

Verdere tips
De Energiecoach had nog wat goede tips. “Heel belangrijk”, volgens de heer El Boazzati. “Simpele dingen zoals de gordijnen op tijd dicht doen. Deuren steeds sluiten. Anders verlies je veel warmte.”

Flink besparen
De heer El Boazzati is erg tevreden. “De Energiecoach heeft ons goed geholpen. Het was ook echt een aardige vent. Als je de verwarming een paar graden lager kunt zetten, dan scheelt dat heel veel. Het is goed voor het milieu, en voor je portemonnee. Het gaat niet alleen om geld. Het is goed om mee te doen. Het hele land doet mee. Dan horen wij ook mee te doen. Met z’n allen moeten we proberen om van het gas af te komen. En minder energie gebruiken. Meedenken over het milieu. Dat vind ik belangrijk. Alle beetjes helpen!”