(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Raad van Commissarissen

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op en adviseert over de besturing van de organisatie en het realiseren van haar statutaire doelstellingen. Daarnaast is de Raad van Commissarissen de werkgever voor de bestuurder en sparringpartner voor de organisatie. Regelmatig houdt de Raad van Commissarissen de organisatie tegen het licht. Doet Volkshuisvesting het maximale dat binnen haar mogelijkheden ligt? Welke verbeteringen zijn mogelijk? De leden van de Raad van Commissarissen worden getoetst door de Autoriteit Woningcorporaties en telkens voor vier jaar aangesteld. Deze periode kan eenmaal worden verlengd. Minimaal éénderde van de leden wordt aangesteld op voordracht van de huurdersorganisatie. De leden van de Raad van Commissarissen stellen zich hier kort voor.

Ik ben Eric Koenen, getrouwd met Jacqueline, vader van vier dochters en twee zonen, opa van vier kleinzonen en wonend in Heelsum. Vanaf 1 juli 2022 ben ik voorzitter van de Raad van Commissarissen. Na diverse directiefuncties heb ik een adviesbureau opgericht dat directieteams begeleidt bij vernieuwing. Mijn hart gaat al vele jaren uit naar de corporatiesector. Ik zie dat het echte leven zich afspeelt in wijken. Dat is waar mensen proberen iets moois van hun leven te maken, voor zichzelf en samen met anderen, en waar het soms ook ploeteren is. Een huis tot een thuis kunnen maken is een belangrijke voorwaarde voor momenten van geluk. Of zo’n thuis beschikbaar, leefbaar en betaalbaar is; daarop kan een corporatie invloed hebben. Dat is wel een uitdaging in deze tijden van schaarste, hoge energieprijzen en duurzaamheidseisen. Als voorzitter vind ik het vooral mijn taak om de kennis en ervaring binnen de Raad van Commissarissen goed te verbinden. Dan worden we samen slimmer en scheppen we een veilige sfeer waarin Raad van Commissarissen en bestuurder elkaar scherp houden, allemaal ten dienste van de huurder!

Ik ben Kishan Lodhia, woon al bijna 20 jaar in Arnhem en ben in de omgeving opgegroeid. Ik woon samen met mijn vrouw en onze drie meisjes.

Binnen de Raad van Commissarissen ben ik verantwoordelijk voor Informatie- en Communicatietechnologie en bedrijfsvoering. Ik vind het belangrijk dat Volkshuisvesting zich samen met de huurders inzet om de wijken vitaal te maken én te houden. De grootste uitdagingen voor de maatschappij zijn op dit moment: voldoende beschikbare woningen realiseren én de betaalbaarheid van de woonlasten in de grip houden. Daarnaast is het van belang dat Volkshuisvesting haar uiterste best doet om de leefbaarheid in wijken te verbeteren. Daar kijk ik vanuit de Raad van Commissarissen dus kritisch naar.

Ik ben Bert Krikke. Ik ben getrouwd met Aneta, we hebben drie kinderen en wonen in Arnhem. Binnen de Raad van Commissarissen heb ik vastgoed en duurzaamheid als aandachtspunten. Ik ben huurderscommissaris en maak deel uit van de Auditcommissie. Ik vind het belangrijk dat Volkshuisvesting oog heeft voor haar huurders en het betaalbaar houden van haar woningen. Tegelijkertijd staan we voor een grote opgave op het gebied van verduurzaming. Dat is heel erg nodig, ook al om de woningen energetisch op orde te brengen en de energierekening betaalbaar te houden. Het vinden van de juiste balans hierbij is voor Volkshuisvesting cruciaal voor een gezonde en slagvaardige toekomst.

Mijn naam is Ella van Lingen. Vanaf 2018 ben ik lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de commissie Mens en maatschappij. Als bedrijfskundige heb ik veel ervaring in de zorg en dienstverlening: in welzijn, jeugd & maatschappelijk werk, in thuiszorg & hulpmiddelen en in de zorg voor mensen met een beperking. In deze management, directie- en bestuursfuncties heb ik gewerkt in de provincies Flevoland, Gelderland en Utrecht. Ik ben meerdere keren commissaris / toezichthouder geweest, zowel bij woningcorporaties als in de sociale werkvoorziening. Als bestuurder bij Reinaerde in Utrecht en in mijn rol bij Volkshuisvesting hou ik me op dit moment vooral bezig met ontwikkelingen in organisaties, mens en samenleving en de wijze van besturen. Ik woon in Hoevelaken en ben samen met mijn man, kinderen en familie graag in Nederland en in Noorwegen.

Mijn naam is Lucelle van Hövell tot Westerflier-Wolberink, geboren en getogen in Arnhem. Op dit moment alleenstaand, een zoon (21) en een dochter (25), allebei uitwonend in Amsterdam en Groningen. Als gezin een tijd in Velp gewoond, en sinds bijna 20 jaar weer in Arnhem. Mijn ouders hadden ‘vroeger’ een kledingwinkel op de Geitenkamp. Dus ik kom uit een ondernemersgezin en ben opgegroeid in verschillende wijken in Arnhem (Presikhaaf, Elsweide en Angerenstein). Ik ben heel blij dat ik nu als commissaris, op voordracht van de huurders, een bijdrage kan leveren aan de volkshuisvesting door toezicht te houden op het realiseren van nieuwe woningen, het beheer en verduurzamen van bestaande woningen, de verbinding aan te gaan met andere organisaties in het netwerk om voor onze huurders zeker ook in relatie tot zorg&wonen de goede dingen te ontwikkelen. Dit zal een behoorlijke uitdaging worden in relatie tot alles wat er op ons afkomt!

Als persoon wil ik graag van toegevoegde waarde zijn voor en bij maatschappelijk georiënteerde organisaties. Als vrijwilliger draag ik graag iets bij door bijvoorbeeld actief te zijn bij mijn eigen sportverenging of de sportverenigingen van mijn kinderen (toen ze nog thuis woonden). Als bestuurskundige ben ik al snel in de ‘overheid en zorg’ richting gaan werken. Bij een Ministerie (VWS), Provincie Gelderland (Bestuurlijke Organisatie en Ruimtelijke Ordening), een uitstapje gemaakt naar een werving&selectie bureau en de afgelopen 10 jaar als directeur/(interim)manager in het sociale domein (thuiszorg, jeugdzorg, welzijn). Vanuit mijn meest recente ervaring als directeur bij Veilig Thuis, weet ik hoe belangrijk het is een fijne en veilige thuisbasis te hebben. En dat kunnen we alleen maar bereiken door goed samen te werken met andere partners/stakeholders in de stad en de regio om ons heen! 

Verder ben ik nog bij twee andere woningcorporaties lid van de RvC. Op deze manier kan ik door middel van kruisbestuiving ook nog wat extra’s bijdragen aan de verschillende woningcorporaties. Als commissaris vind ik het belangrijk om aanspreekbaar te zijn en transparant. 

Interview Goos Minderman en Eric Koenen

Eric Koenen is per 1 juli de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Volkshuisvesting Arnhem. Hij volgt Goos Minderman op die met ingang van 1 juli op eigen verzoek afscheid heeft genomen. We hadden een mooi gesprek met beiden. Via onderstaande link opent u het interview met Goos en Eric. In dit artikel leest u, precies op het kruispunt van het afscheid en een nieuw begin, over de visies, drijfveren, het verleden en de toekomst van zowel onze vertrekkende voorzitter Goos Minderman en de nieuwe voorzitter Eric Koenen.