(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Veelgestelde vragen

Mag ik mijn ketel zelf zuiniger instellen?
Ja dat mag.  Hier leest u hoe u dit kunt doen.  Bent u niet tevreden dan vragen wij u de instellingen weer terug te zetten naar de oude stand. 

Mag ik overstappen op inductiekoken?
Ja, als u dat graag wilt, kunt u dit aan ons vragen. Vooral als u alleen nog kookgas heeft, kunt u hiermee besparen. Als u in een appartement woont waar alleen nog kookgas is (verwarming via een collectieve installatie en u heeft geen geiser) dan kunt u Volkshuisvesting vragen uw woning klaar te maken voor koken op inductie. Volkshuisvesting zal daarna Liander vragen het gas af te sluiten. De inductieplaat moet u zelf aanschaffen.

Wanneer krijg ik zonnepanelen?
Volkshuisvesting doet buurt voor buurt een aanbod voor zonnepanelen. Vaak gekoppeld aan renovatie of groot onderhoud. Zodra uw woning aan de beurt is, krijgt u een aanbod per brief. Wij zouden graag sneller en meer mensen willen helpen, maar op dit moment is dat helaas niet mogelijk.

Wanneer wordt mijn woning verduurzaamd? 
Als u in een oudere woning woont en de afgelopen jaren nog geen renovatie met verduurzaming (isolatie) heeft gehad, kunnen wij ons voorstellen dat u benieuwd bent wanneer u en uw buren aan de beurt zijn. Vanzelfsprekend werken wij met een planning van de buurten die de komende jaren gerenoveerd gaan worden. Als u ons belt, kan afdeling klantcontact u vertellen of uw buurt op deze planning staat.

Mag ik stoken op hout?
Nee, stoken op hout is niet veilig, gezond en duurzaam. 

Mag ik me laten afsluiten van gas?
Nee, dat mag en kan ook niet zomaar. De meeste woningen worden verwarmd met gas en ook kraanwater wordt vaak verwarmd met gas. Als uw woning daarvan afgesloten is, kan u dus niet meer verwarmen of warm water gebruiken.

Uitzondering: woont u in een appartement waar alleen nog kookgas is? Krijgt u warmte via een collectieve installatie en heeft u ook geen geen geiser? Dan kunt u ons vragen uw woning klaar te maken voor koken op inductie. Wij zullen daarna Liander vragen het gas af te sluiten. De inductieplaat moet u zelf aanschaffen.

Mag ik me laten afsluiten van collectieve verwarming?
Nee, dat mag niet. Woningen moeten een aansluiting hebben op verwarming en warm water.

Ik ben aangesloten op stadsverwarming. Mag ik mijn radiatoren nog wel ontluchten?
Ja, dat mag u zelf doen als u hoort dat er teveel lucht in de leidingen zit.

Het water in het stadsverwamingssysteem en het water in uw radiatoren zijn twee aparte systemen. Ze zijn alleen met elkaar verbonden door een zogenaamde warmtewisselaar. Daarom kunt u zelf uw radiatoren ontluchten.