(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Energie besparen in de zomer

Het wordt steeds warmer in de zomer. We moeten daar allemaal aan wennen. Het is niet fijn als het in huis te warm wordt. Hieronder wat tips om het koel te houden.

Een groene tuin is goedkoper dan een airco
De afgelopen jaren hebben veel mensen airco’s gekocht om het koel te houden. Maar airco’s zijn duur en verbruiken veel stroom. U kunt het goedkoper koel houden. Heeft u veel tegels in de tuin? Dan kan hitte in huis erger worden. De zon warmt de stenen op. Deze warmte wordt door de stenen ook in de nacht nog uitgestraald. Hieronder ziet u wat een groenere tuin doet.

Gratis plantjes tot 31 oktober
Als u voor 31 oktober minimaal 20 tuintegels inlevert bij stadsboerderij Presikhaaf of stadboerderij de Korenmaat krijgt u er gratis plantjes voor terug.

Zonwering helpt
Om hitte in huis te voorkomen werkt zonwering het beste, vooral uitvalschermen. Die zijn niet goedkoop, maar ze gaan lang mee en u heeft er heel veel plezier van. Houd uw zonwering dicht zolang de zon schijnt. Overdag alles dicht, ’s avond lekker doorwaaien Houd uw ramen, deuren en gordijnen op warme dagen zoveel mogelijk dicht om de warme lucht buiten te houden. Ook als u zelf buiten zit. Als het in de avond afkoelt en er een briesje waait, zet u alles even open. U kunt dan ook de afzuigkap even aanzetten om warme lucht af te voeren.

Doe uw energieslurper weg
Energieslurpers zijn apparaten die veel stroom verbruiken. Hieronder ziet u de 6 apparaten die de meeste stroom verbruiken en wat ze ongeveer per jaar aan stroom kosten:

  • Tweede koelkast of vriezer (€ 270)
  • Airco (€ 230)
  • Waterbed (€ 200)
  • Tuinvijverpomp (€ 130, vaak meer)
  • Tropisch aquarium (€ 120, vaak meer)
  • Televisie decoder (vaak meer dan u denkt)
  • Biertender (net zoveel als twee moderne koelkasten)

Wilt u uw oude vrieskist weg doen? U kunt deze laten ophalen door 2Switch. (Bel 0900 – 0205).