(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De energieprijzen

De energielasten en in het bijzonder de gasprijzen zijn dit jaar gestegen. Wij begrijpen dat dit gevolgen kan hebben voor u. Hieronder geven wij u tips en informatie wat u kunt doen.

Een woning met collectieve verwarming?
Woont u in een woning met collectieve verwarming? Dan hoeft u zich niet direct zorgen te maken over de afrekening 2021. Wij hebben een vaste jaarprijs voor het gas. Dit jaar zult u de prijsstijgingen dus niet gelijk merken. De gasprijs 2022 is hoger. Bij het vaststellen van het nieuwe voorschot houden wij hier rekening mee.

Energiezuiniger maken van woningen
Wij vinden duurzaamheid en het energiezuiniger maken van woningen heel belangrijk. De afgelopen jaren hebben we bijna 900 woningen verduurzaamd en de komende 4 jaar zullen we nog ruim 2350 extra woningen verduurzamen.

Wat doet de overheid?
De overheid komt mensen tegemoet door de energiebelasting te verlagen. Daarnaast gaat er geld naar de gemeente voor het isoleren van woningen.

Wat kunt u zelf doen?
Minder uitgeven aan energie kan elke dag en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met handige energiebespaartips of de energiebespaartips van Arnhem AAN bent u snel wat goedkoper uit. U kunt ook hulp van een energiecoach aanvragen. Is sommige situaties is het verstandig om een andere energieleverancier te kiezen. De Consumentbond helpt u op weg met een duidelijke webpagina hierover.

De Energiebank geeft tips voor een lagere energierekening
Energie wordt steeds duurder. Wij begrijpen dat u zich hierover zorgen maakt. Met een Gelrepas of een laag inkomen kan een energiecoach van de Energiebank u helpen. U krijgt een gratis pakket met materialen die energie besparen, zoals tochtstrips voor ramen en deuren en zuinige lampen. De Energiebank heeft al veel huurders kunnen helpen.

“Ik wist niet dat ik nog zoveel kon besparen. Ik betaal nu al dertig euro minder. Toen de coach dat uitrekende kon ik haar wel kussen” Sandra, huurder Volkshuisvesting   

U kunt hier het aanmeldformulier invullen of bel met de Energiebank via 06 42875830.

Wat doet u als u in de problemen komt door de stijgende energieprijzen?
Merkt u dat u de huur niet goed meer kunt betalen? Bel of mail ons alstublieft. Wacht er niet mee. We kunnen u vaak goed helpen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer (026) 3 712 712 of mail naar info-at-volkshuisvesting.nl.