(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Schuytgraaf

Arnhem in de Betuwe

De wijk
Ten zuiden van de Rijn en aan de westkant van de spoorlijn Arnhem-Nijmegen ligt het grootste uitbreidingsgebied van Arnhem: Schuytgraaf. De eerste nieuwbouwwoningen in dit ´Arnhem in de Betuwe´ werden gebouwd in 2004. Met ruim 6250 woningen zal de wijk voltooid zijn rond 2028. Schuytgraaf is een typische stadswijk met een hoge ruimtelijke kwaliteit en een sterke eigen identiteit. Milieu en ecologie zijn in Schuytgraaf belangrijk. Dit zie je bijvoorbeeld terug in duurzaam bouwen, opvang van hemelwater en stadsverwarming. Als Schuytgraaf ‘af’ is bestaat het uit 27 buurten met ieder een eigen sfeer en opzet. Tussen de buurten zijn open gebieden voor infrastructuur, recreatie, water en weiden. In Schuytgraaf staan straks uiteindelijk 30% huurwoningen en 70% koopwoningen, waarvan het grootste deel (85%) eengezinswoningen.

De bewoners
Schuytgraaf is een echte gezinswijk en daarom ook erg gewild bij jonge mensen met kinderen. Er wonen nu al relatief veel kinderen en Arnhemmers tussen 30 en 64 jaar. Ouderen vestigen zich nog weinig in de wijk vanwege het ontbreken van specifieke woningtypen en voorzieningen speciaal voor hen. De bewoners van Schuytgraaf zijn gemiddeld erg tevreden over hun huis en de nieuwe omgeving waarin ze wonen.

De voorzieningen
In Schuytgraaf heeft u alles bij de hand. Scholen, gezondheidszorg, winkels en sportverenigingen. Voorzieningen die van Schuytgraaf een complete wijk maken. Vooral in het centrum van de wijk bij het NS station Arnhem-Zuid is veel bedrijvigheid. Hier vind je een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en enkele kantoorpanden. Voor kinderen en jongeren zijn er diverse speel- en ontmoetingsplekken. Het centrum heeft sportvoorzieningen en aan de zuidzijde van de wijk is een sportpark al volop in gebruik. De wijk zal na voltooiing drie brede scholen tellen met diverse voorzieningen, zoals kinderopvang en buitenschoolse opvang.. De bereikbaarheid van Schuytgraaf (ook met openbaar vervoer) is goed. Er is een nieuw aangelegde trolleylijn en de N837 verbindt de wijk direct met de A15.

Volkshuisvesting en Schuytgraaf
Volkshuisvesting speelt een belangrijke rol in Schuytgraaf. Samen met vier andere Arnhemse corporaties heeft Volkshuisvesting bijvoorbeeld woningen onder de naam Rhynstroom ontwikkeld. Volkshuisvesting heeft daarbij 230 woningen voor haar rekening genomen. In 2007 zijn in de buurten Bloesemgaerd en Bongeren diverse eengezinswoningen, appartementen, commerciële ruimten en eenheden voor De Driestroom aan Volkshuisvesting overgedragen. In 2011 heeft Volkshuisvesting in het Singelkwartier (veld 18 en 19) verschillende huurwoningen en –appartementen met Volkshuisvesting gebouwd. En in 2017 heeft Volkshuisvesting appartementen boven het winkelcentrum gerealiseerd.

Wonen in Schuytgraaf
Wilt u wonen in Schuytgraaf? Of wilt u gewoon meer weten? Neem dan contact op met Volkshuisvesting.