(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rijkerswoerd

Heerlijke gezinswijk

De wijk
Rijkerswoerd is de meest zuidelijke wijk van Arnhem. Deze prettige en ruime woonwijk is gebouwd in 1988 en ligt tussen de Huissensedijk, de Burgemeester Matsersingel, de A325/Nijmeegseweg en de Rijkerswoerdsestraat. Kenmerken van de wijk zijn vooral kindvriendelijkheid, ruimte en moderne architectuur, lichte kleurstelling van de huizen en landschapsinrichting. De wijk kent 3 buurten: Rijkerswoerd Oost, Rijkerswoerd Midden en Rijkerswoerd West. Het gebied wordt omringd door het Zeegbos en akkerland. Juist de combinatie van verschillende woningtypen en de nabijheid van natuur geeft Rijkerswoerd een levendige sfeer.

De bewoners
Rijkerswoerd is een echte gezinswijk, met het grootste percentage stellen met kinderen in Arnhem. Niet zonder reden overigens. De ruimte, de ‘nieuwe’ woningen en de kindvriendelijke opzet maken Rijkerswoerd tot de ultieme nieuwbouwwijk voor jonge gezinnen. Jongeren tussen 15 en 30 jaar en 65-plussers zijn dan ook sterk ondervertegenwoordigd. Rijkerswoerd kent bovendien een financieel draagkrachtige bevolking. Het besteedbaar inkomen ligt ruim boven het stadsgemiddelde en het aandeel uitkeringsgerechtigden is laag. Bewoners van Rijkerswoerd vinden het leuk om er te wonen. Bewoners zijn tevreden over de leefbaarheid en voelen zich relatief veilig in de wijk.

De voorzieningen
Rijkerswoerd is rijk uitgerust met voorzieningen. Een groot winkelcentrum, een aantal basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, een ouderensteunpunt en een serviceflat. Het is allemaal aanwezig. Net als voldoende sportfaciliteiten, een eigen stadsboerderij en de juiste zorgvoorzieningen. Speelvoorzieningen in de wijk zijn vooral gericht op de jongste kinderen (2-8 jaar). Voor de wat oudere jeugd zijn er minder voorzieningen in de wijk. Inmiddels is dit punt door de gemeente benoemd als aandachtspunt voor de nabije toekomst van Rijkerswoerd. Een resultaat daarvan is de opening van jongerencentrum The Base.

De toekomst

Het gaat goed in Rijkerswoerd. Toch zijn er een aantal ontwikkeling om de wijk nog verder te optimaliseren. Een aantal voorbeelden:

  • De ontwikkeling van Gaardenhage, een nieuwbouwproject waarin mensen (binnen een aantal grenzen) hun eigen bouwplannen kunnen realiseren.
  • Park Lingezegen, een relatief nieuw regionaal park met ruimte voor natuur, water, landbouw en recreatie.
  • De ontwikkeling van Rijkerswoerd als een levensloopbestendig gebied door faciliteiten te bouwen voor ouderen en gehandicapten.
     

Volkshuisvesting en Rijkerswoerd
Volkshuisvesting is met 519 woningen een middelgrote wooncorporatie in Rijkerswoerd. Onze klanten zijn zeer tevreden over hun woning en hun woonomgeving. Alle huidige huurders hebben de mogelijkheid gekregen om hun huis te kopen en nieuwe huurders kunnen kiezen tussen wonen en kopen.

Wonen in Rijkerswoerd?
Wilt u wonen in Rijkerswoerd?Neem contact op met Volkshuisvesting.