(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Elderveld

Heerlijke gezinswijk in Arnhem

De wijk
Elderveld is een ruim opgezette, rustige jaren zeventig wijk met een groene uitstraling. De wijk kent voornamelijk een woonfunctie waarvan 61% sociale huur. Elderveld is door het grote aantal eengezinswoningen een prettige wijk voor gezinnen met kinderen.

De bewoners
In Elderveld wonen veel gezinnen met kinderen. Toch vergrijst de wijk de komende jaren relatief snel. In 2015 is 17% van de bewoners 65+. Het aandeel alleenwonenden is met 30% laag. Er zijn weinig uitkeringsgerechtigden en allochtonen. Het huishoudinkomen ligt boven het stedelijk gemiddelde.

De voorzieningen
Elderveld kent een goed tot zeer goed voorzieningenniveau. Er zijn ruim voldoende winkels en ook sport- en recreatievoorzieningen zijn volop aanwezig. Daarnaast is ook de bereikbaarheid van Elderveld sterk verbeterd, zeker sinds in 2006 het NS-station Arnhem Zuid in gebruik is genomen.

De toekomst
Elderveld wordt door haar bewoner zeer gewaardeerd als plek om te wonen in Arnhem. Toch zijn ook hier een aantal projecten om de woonbeleving en het comfort nog sterker te verbeteren. Een aantal voorbeelden:

  • Het gebied rond de sterflat Driemondplein is vanuit het Masterplan Wonen-Zorg-Welzijn in Zuid aangewezen als woonzorgzone.
  • Aan de andere kant van het spoor is de wijk Schuytgraaf in aanbouw.

Volkshuisvesting en Elderveld
Volkshuisvesting beheert ruim 1000 woningen in Elderveld, waarvan 208 studentenwoningen en ruim 300 seniorenwoningen. Voor betaalbare huisvesting van ouderen en studenten speelt Volkshuisvesting dus een belangrijke rol. Daarnaast heeft Volkshuisvesting een steeds minder grote rol bij de huisvesting voor lagere inkomensgroepen in Elderveld, omdat vrijkomende woningen duurder aangeboden worden.

Wonen in Elderveld?
Wilt u wonen in Elderveld? Of wilt u gewoon meer weten? Neem dan contact op met Volkshuisvesting.