(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Centrum

De bruisende leefwijk van Arnhem

De wijk
Het centrum van Arnhem leeft. Door de winkels en bijzondere uitgaanspleinen, maar vooral ook door de bewoners. Dit gebeurt op kleine schaal bijvoorbeeld in appartementen boven de winkels in het nieuwe Musiskwartier en een aantal andere kleinere appartementencomplexen. De echte woongebieden van het Centrum bevinden zich rond de Rodenburgstraat, in de Weerdjes, het Coehoorngebied en rond de Utrechtsestraat. Maar daar blijft het niet bij voor de toekomst.
De komende vijftien jaar ondergaat het centrum een herstructurering die de Arnhemse binnenstad op veel plaatsen een heel ander aanzicht zal geven. Zodat het nog leuker en gemakkelijker wordt om in het centrum van Arnhem te leven.

De bewoners
Het centrum van Arnhem is jong en relatief welvarend. Er wonen weinig gezinnen en veel eenpersoonshuishoudens met vooral jongvolwassenen die ook echt in het centrum leven. Lage inkomens zie je weinig in dit deel van Arnhem. Bovendien is het aantal 65-plussers met een aandeel van 11% iets lager dan het Arnhems gemiddelde.

De voorzieningen
Arnhem heeft één van de meest bruisende binnensteden van Nederland. Winkels, horeca, cultuur en recreatie zijn dan ook overvloedig aanwezig. Voor de Arnhemmer, maar ook voor de bezoekers uit de wijde omgeving. Het centrum heeft alle mogelijkheden voor openbaar vervoer en voldoende winkels voor dagelijkse boodschappen. Zoals vaker in het centrum van een stad is de bereikbaarheid niet optimaal en is parkeren vaak een probleem. Ook zijn voorzieningen als openbaar groen en speelplekken voor kinderen zeer schaars, net als basisonderwijs, kinderopvang en buurtfaciliteiten voor welzijn en zorg.

Volkshuisvesting en Arnhem Centrum
Volkshuisvesting heeft in Arnhem Centrum een bescheiden hoeveelheid woningen. Het gaat hierbij onder meer om portiekwoningen aan de Turfstraat/Rodenburgstraat, appartementengebouwen aan de Kerkstraat en de Bentinckstraat en flatwoningen aan de Kerkstraat. Voor bijzondere doelgroepen, zoals studenten en RIBW-cliënten, hebben wij wooneenheden aan de Utrechtsestraat, Doelstraat/Ruiterstraat en de Kromme Elleboogsteeg. Hierbij probeert Volkshuisvesting wonen in het centrum haalbaar te maken en te houden voor mensen met lagere inkomens.

Wonen in Arnhem Centrum
Wilt u wonen in Arnhem Centrum? Of wilt u gewoon meer weten? Neem dan contact op met Volkshuisvesting.