(026) 3 712 712

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Burgemeesterswijk en Hoogkamp

Arnhem's trots

De wijk
De Burgemeesterswijk en Hoogkamp is één van Arnhem’s mooiste woonwijken. Het ligt midden tussen de stadsparken, vlakbij het groen van de buitengebieden, in een prachtig heuvelachtig terrein en vooral met ruim opgezette en karakteristieke woonbuurten met statige en exclusieve architectuur. In het zuiden vind je de Transvaalbuurt en de Burgemeesterwijk uit het begin van de 20e eeuw. Villabuurt De Gulden Bodem dateert van dertig tot vijftig jaar later. In het westen bevindt zich Sterrenberg en in het noorden Hoogkamp. Dit zijn twee ruim opgezette, betere middenstandswijken uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Ook de Bakenberg, ten Noorden van de Schelmseweg, is daar onderdeel van. Hoogkamp/Burgemeesterswijk is een bijzonder prettige woonwijk waar veruit de meeste woningen in particulier eigendom zijn.

De bewoners
Van alle Arnhemmers zijn de bewoners van Burgemeesterswijk en Hoogkamp het meest positief over hun woonomgeving. Ook de leefbaarheid scoort erg hoog. In de wijken wonen de meeste bewoners met een hoog inkomen. Dit is mede te danken aan de grootte en de waarde van veel van de woningen in deze wijk.

De voorzieningen
De Burgemeesterswijk en Hoogkamp heeft veel en goede voorzieningen, die echter verspreid zijn over het gebied. Aan de Van Lawick van Pabststraat en aan de Amsterdamseweg zijn winkelconcentraties te vinden en ook De Hoogkamp heeft enkele verspreid gelegen winkels. De grote afstanden en hellende straten nodigen echter niet uit tot even lopend of met de fiets boodschappen doen. De bereikbaarheid van de wijk is goed, ook met het openbaar vervoer. Daarnaast is Hoogkamp/Burgemeesterswijk ruim voorzien van huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten in de wijk. Ook scholen en voorzieningen voor spelen en sport zijn meer dan voldoende aanwezig.

De toekomst
De wijk heeft alles wat een Arnhemmer zich kan wensen. Toch zijn ook voor de Burgemeesterswijk en Hoogkamp de nodige plannen ontwikkeld.

  • In de toekomst krijgt de Burgemeesterswijk een zorgservicepunt voor ouderen. De samenwerkende huisartsen in de wijk zoeken een gezamenlijke en goed bereikbare praktijkruimte. De partners van het Masterplan Wonen Welzijn en Zorg Arnhem-Noord willen woningen verbeteren speciaal voor ouderen.

Volkshuisvesting en de Burgemeesterswijk en Hoogkamp 
Volkshuisvesting speelt in de wijk geen rol van betekenis. Alleen aan de Amsterdamseweg heeft ze een appartementencomplex met 42 eenkamerwoningen en het verbouwde monumentale Beaulieupand met 33 één- en tweekamerappartementen. Verder verhuurt Volkshuisvesting drie panden voor huisvesting van bijzondere groepen aan RIBW en De Grift.

Wonen in de Burgemeesterswijk en Hoogkamp 
Wilt u wonen in de Burgemeesterswijk en Hoogkamp Hoogkamp/ Burgemeesterswijk? Of wilt u gewoon meer weten? Neem dan contact op met Volkshuisvesting.